مجله دلتا

ساخت وبلاگ

اگر بشنوید در نقطه‌ای در ایران زمین،  در سرسبزترین و حیرت‌برانگیزترین استان شمالی این سرزمین، دریاچه‌ای در حال  حیات است که تمام اهالی این خاک و بوم، آن را با نام دریاچه ارواح  می‌شناسند چه احساسی خواهید یافت! از نامش خواهید ترسید یا به سمتش خواهید  شتافت؟ 

دریاچه ارواح

در استان سرسبز و سرشار از زیبایی مازندران، در یکی از اسرارآمیزترین  مناطق شهرستان نوشهر، جایی که سکوت فرمان‌روایی می‌کند در میان حلقه‌ای از  درختان تنومند و بلندقامت، دریاچه‌ای آبی، زلال، بکر به نام دریاچه ارواح  با صندوقچه‌ای بزرگ که قفل‌هایی قدیمی از آن محافظت می‌کند و افسانه‌هایی  کهن را در دل خود جای داده، پنهان شده است. با مجله دلتا همراه باشید تا با این دریاچه شگفت‌انگیز آشنا شوید.

از لحاظ موقعیت جغرافیایی، این دریاچه در ناحیه ممرز یا ملا کلا واقع  شده است و اگر در نقشه به دنبالش بگردید آن را با همین نام پیدا خواهد کرد.  اما اگر در افسانه‌ها و بر سر زبان‌ها در جستجوی رد و نشانی از این دریاچه  باشید نام دریاچه ارواح را خواهید شنید.

دریاچه ارواح مازندران

چرا این دریاچه را با نام دریاچه ارواح می‌شناسند؟

این دریاچه شگرف، پناهگاه تعداد قابل توجهی از درختان مرده است. بدون شک  تمام موجودات زنده روزی مرگ را تجربه خواهند کرد. درخت‌ها موجوداتی زنده  هستند چون رشد می‌کنند گرچه که از حرکت بی‌بهره باشند. بنابراین درخت‌ها  نیز مرگ را تجربه خواهند کرد اگرچه به شکلی دیگر. پس از مرگ درختان از  آن‌ها در عالم هستی تنه‌هایی باقی می‌ماند که گاه ممکن است در میان  دریاچه‌ای قرار داشته باشند. این تنه‌ها، که قدری از آن از سطح آب دریاچه  بیرون زده است بیشتر شبیه ریشه‌های درختان هستند و شاید در نگاه اول این  تصور را در ذهن ایجاد کنند که درختانی به صورت برعکس قرار گرفته‌اند.

دریاچه ارواح آبی زلال و شفاف دارد و همین شفافیت  منحصر به فرد سبب شده است که آب در این دریاچه درست مثل آینه رفتار کند و  بر رمز و راز این دریاچه بیش از پیش اضافه کند و تبدیل به یکی از زیباترین جاذبه های توریستی مازندران شود.

دریاچه ارواح نوشهر

همچنین دریاچه ممرز یا ملا کلا، همان طور که اشاره شد؛ در حلقه‌ای از  درختان بلندقامت و سر به فلک کشیده با تنه‌هایی قطور و سن و سالی به قدر  قرن‌ها با شاخ و برگ‌هایی در هم فرورفته قرار گرفته است. جنگلی سبز و سرشار  از شگفتی که اتفاقاً دسترسی به آن برای ما آدم‌ها کار آسانی به شمار  نمی‌رود و به همین دلیل رفت و آمد کمتری در آن به چشم می‌خورد.

در واقع، تنه‌های درختان مرده، سکوت و شکوه جنگل و آبی زلال و شفاف  دریاچه؛ هر سه در کنار هم قرار گرفته‌اند و تصویری اسرارآمیز و وهم‌آلود  ایجاد کرده‌اند.

پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه مطالب بیشتر درباره مکان‌های دیدنی ایران، “جنگل ابر، جنگلی در میان اقیانوس ابرها” را در مجله گردشگری دلتا مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

فرزند زیبای زلزله در دل روستای چورت 

دریاچه الیمالات، نگین مازندران 

دریاچه و باغ هنر، جاذبه گردشگری جدید تهران 

نایبند، ماسوله‌ای سرسبز در دل کویر 

قلعه هزار درب ایلام، از شگفت‌آورترین پادگان‌های دوره ساسانی 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 164 تاريخ : سه شنبه 30 دی 1399 ساعت: 18:15

در هر کدام از استان‌های ایران  روستاهایی وجود دارند که به علت داشتن یک پارامتر برجسته مورد توجه مردم  ایران و جهان قرار گرفته‌اند. استان کرمان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و  یکی از روستاهای حیرت‌انگیز خود را به جهانیان معرفی کرده است. روستای  میمند به دلیل قدمت و سبک خانه‌هایش از آن دسته جاذبه‌هایی است که هر چه  درباره‌اش بگوییم کم است. 

روستای میمند

روستای میمند در شهر بابک استان کرمان و در ارتفاع  ۲۲۴۰ متری از سطح دریا قرار دارد. این روستا به دلیل وجود صخره‌های زیاد در  کوه‌هایش که به دست انسان‌ها کنده شده‌اند، به روستای دست‌کند میمند نیز  شهرت دارد. با مجله دلتا همراه باشید تا با این روستای خارق‌العاده آشنا شوید.

 

روستای میمند کرمان

تاریخچه روستای میمند

بیست سال پیش باستان‌شناسان، عمر این روستا را ۱۲ هزار سال تخمین زدند.  آن‌ها برخی نقوش و سفال‌ها را مربوط به شش تا ده هزار سال قبل دانسته‌اند.  چیزی که در این روستا بسیار جالب توجه است استحکامات دفاعی این منطقه است.  همین توانمندی دفاعی بر اساس سبک ساخت روستا سبب شده تا میمند در طول تاریخ  از حملات جدی دشمنان در امان بماند.

این‌که روستای میمند به دست کدام مردم و از چه قومی کنده شده است را  هنوز هیچ‌کس نمی‌داند. حتی مشخص نیست که علت این نوع خانه‌سازی در دل  صخره‌ها چه بوده است. با این وجود این روستا یکی از شگفت‌انگیزترین مقاصد ایرانگردی به شمار می‌رود.

تاریخچه روستای میمند

چه چیزهایی در میمند می‌بینیم؟

آن‌چه در میمند بسیار جلب توجه می‌کند ساختار و شکل خانه‌ها است.  خانه‌ها را در دل کوه‌ها و صخره‌ها کنده‌اند، بدون آن‌که به خاک و آب و خشت  و آجر احتیاج داشته باشند.

در هر اتاق یک طاقچه کنده شده تا روی آن وسایل مختلف گذاشته شود. در این  نوع معماری نام خانه‌ها را کیچه می‌گویند. کیچه‌ها از یک تا چند اتاق  تشکیل شده‌اند و دارای اصطبل هستند. هر خانه دارای یک ورودی مشترک است که  اتاق‌ها به آن وصل می‌شوند. جالب است بدانید وجود آتش و تهیه غذا در اتاق  موجب عایق‌بندی آن‌ها شده و این امر عمر اتاق‌ها را بیشتر کرده است.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با زیبایی‌های ایران، “تنگه براق، شکافی عمیق تا بهشت فارس” را در مجله گردشگری دلتا بخوانید.

همچنین بخوانید:

قلعه ۶ هزار ساله در کرمان! 

جیرفت، کالیفرنیای ایران! 

چغازنبیل؛ پله پله تا ملاقات خدا 

داروخانه طبیعی ایران کجاست؟ 

سرزمین آلوچه! 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 175 تاريخ : سه شنبه 30 دی 1399 ساعت: 18:00

طبیعت چهره‌های متفاوت و در عین حال  زیبایی دارد که در بسیاری از نقاط زمین، هوش از سر انسان می‌برد و حسی  وصف‌ناپذیری به‌وجود می‌آورد. یکی از تصویرهای بی‌نظیر در شاهرود سمنان جا  خوش کرده و به جنگل ابر مشهور شده است. زیبایی و در عین حال قدرت طبیعت را  می‌توانید در فراز اقیانوس ابرهای این جنگل ببینید و غرق لذت شوید.

جنگل ابر

جنگل زیبا و تماشایی ابر که شبیه به  اقیانوسی در دل جنگل است، از جمله قدیمی‌ترین جنگل‌های هیرکانی روی زمین  شناخته می‌شود. این جنگل گونه‌های نادر، کمیاب و زیبای گیاهی و جانوری  زیادی را در خودش جای داده که تماشای هر یک از آن‌ها تجربه‌ای جذاب و  لذت‌بخش است. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.

جنگل ابر وسعتی در حدود ۳۵ هزار هکتار  دارد و ادامه جنگل‌های سرسبز و دیدنی شمال است و زیبایی شمال کشور را در  شاهرود تداعی می‌کند. در جنگل رازآلود ابر، جاذبه های توریستی فراوانی وجود دارد که تماشای هر یک از آن‌ها، شما را بیشتر سر ذوق  می‌آورد. شهرت این جنگل وسیع تنها به‌خاطر ثروت منابع طبیعی، گیاهان و  درخت‌های کهن‌سالش نیست، جنگل ابر صحنه‌ نمایش یکی از جذاب‌ترین پدیده‌های  ایران است. از فراز این جنگل که نظاره کنید، دریایی خامه‌ای از شیطنت ابرها  می‌بینید که درخت‌ها به حاشیه‌ آن پناه برده‌اند و منتظر امواج لطیفش  هستند. جنگل ابر شاهرود نمایی بی‌نظیری از قرار گرفتن زمین در یک قدمی  آسمان است.

جنگل ابر شاهرود

دالان بهشت ؛ تحقق یک رویا

یکی از دیدنی‌ها که حتی فقط با شنیدن  نامش، دل آدم آب می‌شود، دالان بهشت است. وقتی در این منطقه، از کوه رستم  عبور کنید، دالان بهشت با درختان انبوه و در هم گره خورده نمایان می‌شود.  جایی که با درختان زیبا و پوشش گیاهی خاص شبیه به رویایی دور است که حالا  جلوی چشم‌تان نمایان شده است!

جنگل ابر ، دالان بهشت

چشمه ترش و چشمه قطری؛ چشمه‌سارهای جنگل ابر

از دیگر دیدنی‌های این مکان، چشمه‌های  فراوان و زیبای این منطقه هستند. یکی از موهبت‌های الهی و زیبایی‌هایی که  طبیعت با سخاوت به انسان بخشیده، چشمه ترش و چشمه قطری نام دارد. این دو  چشمه که از دل زمین می‌جوشند و در این جنگل وجود دارند، می‌توانند مکانی  مناسب برای اتراق و لذت بردن از صدای دل‌نشین و خنکای بی‌نظیر آب باشند.  تلاقی جنگل با این چشمه‌سارها، تصویری بی‌نظیر ایجاد می‌کند که تماشای آن  روحی دوباره را به شما می‌بخشد.

چشمه‌سارهای جنگل ابر

پیشنهاد مطالعه: “قلعه فلک الافلاک، شاهکار معماری در لرستان” را در مجله گردشگری دلتا مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

هسل، مردابی رنگارنگ در چالوس 

چغازنبیل؛ پله پله تا ملاقات خدا 

دارابگرد فارس، یادگار داریوش کبیر 

روستای ایستا، روستایی که زمان در آن متوقف شده است 

در فصل آلودگی هوا کجا سفر کنیم؟ 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 170 تاريخ : سه شنبه 30 دی 1399 ساعت: 17:24

قلعه تاریخی فلک افلاک که به نام دژ  شاپور نیز معروف است یکی از جاذبه‌های تاریخی استان لرستان است که از دوران  حکومت ساسانیان تا به امروز به جا مانده است و در حال حاضر به عنوان یکی  از آثار ملی ایران ثبت شده است.

قلعه فلک الافلاک

زمان ساخت دقیق قلعه فلک الافلاک مشخص نیست اما برخی  ساخت سازه اولیه بنا را به دوران حکومت شاپور اول در قرن سوم میلادی نسبت  می‌دهند. قلعه‌ای که با معماری شگفت انگیز خود به خوبی توانسته گرشگران  داخلی و خارجی را به تماشای خود بکشاند، سازه‌ای با تاریخی شنیدنی و ابهتی  وصف نشدنی. این قلعه در طول زمان نام‌های مختلفی داشته است، دژ شاپور، کاخ  اتابکان، دوازده برجی و …اما از زمان حکومت قاجار به بعد نام فلک افلاک روی  این بنا گذاشته شد که در ادامه دلیل نام‌گذاری آن را هم توضیح می دهیم. با  مجله دلتا همراه باشید تا باهم سری به این قلعه تاریخی بزنیم.

قلعه فلک الافلاک لرستانقلعه  فلک الافلاک به روی یکی از تپه‌های بلند شهر خرم آباد جایی در مقابل شهر  ساخته شده است. معماری خاص بنا، عظمت و اهمیت استراتژی این دژ همواره از  ویژگی‌های اینجا بوده است. بنایی که زمانی محل حکومت آل حسنویه و گنجور  بوده است. دورانی که به قرن چهارم باز می‌گردد. در این قلعه حکومت‌های  دیگری با نام اتابکان لر کوچک و والیان حکومت کردند. از اینجا در طول تاریخ به عنوان خزانه حکومت، پادگان و زندان نیز استفاده شده است.
دیوارهای قلعه بسیار بلند هستند تا جایی که بلندترین دیوار آن چیزی حدود ۲۳  متر ارتفاع دارد. فلک الافلاک در زمینی به اندازه حدودی پنج هزار متر مربع  با شکل هشت ضلعی نامنظم ساخته شده است. برای ساخت قلعه افلاک از مصالحی  چون سنگ، خشت و گچ و آهک استفاده شده است.

معماری قلعه فلک الافلاکیکی دیگر از جذابیت‌های قلعه فلک الافلاک که آن را بیش از پیش نزد علاقه‌مندان‌ به ایرانگردی محبوب کرده است، تماشای منظره فوق‌العاده شهر خرم آباد آن هم در شب است.  اطراف قلعه مملو از پرتگاه‌های وهم‌انگیز است که راه رسیدن به این قلعه را  سخت می‌کنند، از همین رو چنین اسمی روی این سازه باستانی گذاشته‌اند. فلک  الافلاک، یعنی بالاترین آسمان، جایی که رسیدن به آن سخت و دشوار است.

پیشنهاد مطالعه: “قلعه هزار درب ایلام، از شگفت‌آورترین پادگان‌های دوره ساسانی” را در مجله گردشگری دلتا بخوانید.

همچنین بخوانید:

هلند کوچک ایران 

هسل، مردابی رنگارنگ در چالوس 

متمدن‌ترین روستای ایران، بهشت عاشقان محیط‌زیست! 

سرزمین آلوچه! 

روستایی با معماری روسی در کرمانشاه 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 176 تاريخ : سه شنبه 30 دی 1399 ساعت: 17:11

دژ قهقهه در تپه سنگی به ارتفاع تقریبی  هزار متر از زمین‌های اطراف قرار داشته و اطراف آن را با حصار مستحکم و  غیر قابل نفوذ احداث کرده‌اند که با گذشت سالیان دراز هم اکنون نیز ورود به  آن تقریباً غیر ممکن بوده و فقط در شرایط جوی مناسب امکان‌پذیر است. 

دژ قهقهه

دژ قهقهه در بخش ارشق، ما بین روستای گنچویه و قره آغاج کلان از توابع  مشکین‌شهر در استان اردبیل قرار دارد. این دژ به دلیل اینکه محل زندانی شدن  افراد سیاسی مهمی مانند شاهزادگان صفوی در زمان گذشته بوده‌ است، در تاریخ  شهرت بسیاری دارد. با مجله دلتا همراه باشید تا با این زندان مخوف آشنا شوید.

استقرار در این قلعه به دوران قبل از اسلام می‌رسد که در زمان بابک و  صفویه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است و سال‌ها به عنوان خزانه‌ سلطنتی  و مهم‌ترین زندان مورد استفاده قرار گرفته است و در زمان جنگ‌های ایرانی و  عثمانی، خزانه‌ شاهان صفوی در این قلعه نگهداری و حفاظت می‌شده است و  اهمیت آن از اواخر دوره‌ صفویه به تدریج کمتر شده و در دوره قاجاریه به  یک‌باره متروکه شده است.

قلعه‌ قهقهه، همچون سایر قلعه‌های ایران‌، دارای خصوصیات و ویژگی‌هایی  است که از بسیاری جنبه‌ها چون قرار گرفتن بر ارتفاع کوهی بلند، مصالح به  کار برده شده در ساخت‌ قلعه و مانند آن‌، مشابهت زیادی با قلعه‌های دیگر  دارد. مصالح ساختمانی آن عبارتند از سنگ‌های رسوبی به رنگ‌های کرم و آجری  با ملات گچ و آهک.

قلعه یا دژ قهقهه

قلعه‌ قهقهه از ۳ حصار متداخل تشکیل شده و حصارها بر تعیین حدود قلعه  جهت تشکیل دیواره‌های سنگی کوه تاثیر گذاشته‌اند. هر حصار دارای دروازه است  و حصار اصلی آن دارای ۴ برج بوده و دروازه‌ آن از دو برج ۵ ضلعی با طاق  هلالی تشکیل شده. این حصار، بعد از دروازه‌، راهروی درازی به اتاق هلالی  دارد. تنها مسیر صعود به قلعه از مسیر شمال شرقی است که پس از حدود یک ساعت  پیمایش مسیر می‌توان به ورودی قلعه رسید.

دژ قهقهه اردبیل

شاه اسماعیل دوم، که یکی از شاهان صفوی بوده است، مهمترین زندانی قلعه  فوق است. وی مردی شجاع و جنگجو و شمشیرزنی بی‌دریغ بوده و به علت گردن  ندادن به فرامین پدر، دستگیر و در قلعه قهقهه به مدت ۱۹ سال و نیم زندانی  شد و تا مرگ پدر در زندان مخوف دوام آورد و سرانجام با گردش دوران پا به  قدرت گذاشت و بسیاری از کسان و خویشان را که در این مدت پادرمیانی نکرده  بودند، به قتل رساند.

قهقهه‌، احتمالا نام برخی از مکان‌های دیگری نیز بوده است‌، چنان که دهی  از دهستانی در میان ولایت حومه شهر مشهد نیز به همین نام است. در کتاب  تاریخ گیلان، از این قلعه به‌عنوان قلعه ماران یاد شده است‌. این قلعه را  کهن‌دژ (قلعه قدیمی) نیز گفته‌اند. قلعه قهقهه در سال ۱۳۸۱ در فهرست آثار  ملی ایران به ثبت رسید و به عنوان یکی از مقاصد گردشگری ایران مورد استقبال قرار گرفت.

پیشنهاد مطالعه: “مستحکم‌ترین دژ گیلان، قلعه هزارپله” را در مجله گردشگری دلتا بخوانید.

همچنین بخوانید:

کویر ورزنه، محل تلاقی زمین و آسمان 

چغازنبیل؛ پله پله تا ملاقات خدا 

چاهکوه، تنگه‌ای در دل قشم 

نایبند، ماسوله‌ای سرسبز در دل کویر 

قلعه هزار درب ایلام، از شگفت‌آورترین پادگان‌های دوره ساسانی 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 171 تاريخ : سه شنبه 30 دی 1399 ساعت: 17:06

روستای تنگه براق با داشتن مناظری  طبیعی، زیبا، بی نظیر و شگفت انگیز و با آثار تاریخی که در نزدیکی آن وجود  دارد به یکی از نقاط گردشگری استان فارس تبدیل شده است.

تنگه براق

روستای زیبای تنگه براق از توابع بخش سده، در ۸۰ کیلومتری جنوب غربی  اقلید در استان فارس قرار دارد. این روستا از شمال به شهرستان آباده، از  جنوب به شهرستان‌های مرودشت و سپیدان، از شرق به شهرستان خرم بید و از غرب  به اراضی استان کهگیلویه و بویراحمد محدود می‌شود. روستای تنگه براق از سطح  دریا ۱۹۴۰ متر ارتفاع دارد و آب و هوای آن در بهار و تابستان معتدل و در  پاییز و زمستان سرد است. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید تا با این روستای زیبا آشنا شوید.

تنگه براق نام دره زیبایی در نزدیکی روستایی با همین نام در ۲۰ کیلومتری شهر سده است که به یکی از زیباترین مقاصد ایرانگردی تبدیل شده است. این تنگه در میان انبوه درختان سربه فلک کشیده با چشمه‌های  متعدد و رودخانه‌ای خروشان، غارهای زیبا، آبشارها، آبچک‌ها و ستون‌های  آهکی معلق مناظری بدیع و چشم نواز را به وجود آورده‌است. دره‌ای عمیق را  تصور کنید که مملو از درختان سرسبز است و رودخانه‌ای از میان آن عبور  می‌کند یا آبشارهایی از صخره‌ها پایین می‌ریزد و چشمه‌ای از دل سنگ‌ها  می‌‌جوشد. آیا اینجا خود بهشت نیست؟

روستا و دره تنگه براق

ارتفاع دیواره‌های این دره در برخی نقاط به ۳۰۰ متر می‌رسد. تنگه براق  در ارتفاع ۱۹۴۰ متر از سطح دریا قرار دارد. روستای تنگه براق قدمتی طولانی  دارد.این موضوع را می‌توان از سنگ نبشته‌ای مربوط به دوران ساسانی به خط  پهلوی که در وسط دره قرار دارد دریافت. مضمون این کتیبه به معرفی شاپور اول  و شرح مهارت وی در تیراندازی می‌پردازد. بافت خود روستا نیز قدیمی بوده و  یکی از جذابیت‌های آن به شمار می‌رود. مردم این روستا به زبان‌های لری و  ترکی صحبت می‌کنند.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با دیدنی های استان فارس، “دارابگرد فارس، یادگار داریوش کبیر” را در مجله گردشگری دلتا مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

چغازنبیل؛ پله پله تا ملاقات خدا 

در فصل آلودگی هوا کجا سفر کنیم؟ 

روستای ایستا، روستایی که زمان در آن متوقف شده است 

در زمستان کجا سفر کنیم؟ 

قلعه هزار درب ایلام، از شگفت‌آورترین پادگان‌های دوره ساسانی 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 169 تاريخ : سه شنبه 30 دی 1399 ساعت: 16:58

جزیره ماویی یا مائویی (Maui)، دومین  جزیره بزرگ هاوایی و هفدهمین جزیره بزرگ در آمریکا محسوب می‌شود. جزیره‌ای  طبیعی و مسحور‌کننده که به خوبی توانسته است بازدید‌کنندگان را به خود جذب  کند.

جزیره ماوی

جزیره مائویی یا ماوی دارای ۳۰ مایل شن و ماسه‌ سفید، قرمز، مشکی و  رنگارنگ است که دومین جزیره بزرگ در مجمع‌الجزایر هاوائی و نقطه‌ عطفی برای  کشف کوسه‌های کوهان‌دار به حساب می‌آید. زمانی که به این جزیره‌ بزرگ سفر  می‌کنید، باید بدانید که چه اعجاب طبیعی و شگفت‌انگیزی در انتظار شما است.  با مجله دلتا همراه باشید.

جزیره ماوی بخشی از ایالت هاواییاین  جزیره زیبا بخشی از ایالت هاوایی را تشکیل می‌دهد و بزرگترین جزیره از ۴  جزیره تشکیل‌دهنده منطقه ماوی است. مردم بومی هاوایی نام این جزیره را به  افتخار افسانه‌ای به نام هاوائیولی نام‌گذاری کردند که به نظر می‌رسد از  ملوانان پلینزی بوده و برای اولین بار جزایر هاوایی را کشف کرده است. بر  اساس این افسانه، هاوائیولی یکی از جزایر را به افتخار پسرش ماوی نام نهاد  که نام یکی از خدایان هم بوده است. ماوی همچنین با نام “جزیره دره” هم  شناخته می‌شده چرا که تنگه‌های عظیمی بین آتشفشان‌های شمال غربی و جنوب  شرقی آن وجود دارد و دره‌های بزرگ و فراوانی نیز در درون این کوه‌ها به  وجود آمده‌اند.

جزیره ماوی در آمریکااهالی  پلینزی اولین مردمی بودند که در ماوی ساکن شدند. این مردم، قانونی به نام  کاپو داشتند که نظم اجتماعی بسیار سختی بود و تمام جنبه‌های زندگی مردم را  تحت تاثیر قرار می‌داد و به تدریج تبدیل به اساس فرهنگ مردم هاوایی شد.  تاریخ مدرن هاوایی در اواسط قرن ۱۸ میلادی آغاز شد. پادشاه کامهامی‌های  اول، در سال ۱۷۹۰ به ماوی حمله کرد و در جنگی بی‌نتیجه شرکت جست و سرانجام  چند سال بعد ماوی را تحت کنترل خود درآورد. امروزه این جزیره که به عنوان  زیباترین جزیره جهان انتخاب شده، یکی از مقاصد محبوب جهانگردی است.

پیشنهاد مطالعه: “فرزند زیبای زلزله در دل روستای چورت” را در مجله گردشگری دلتا بخوانید.

همچنین بخوانید:

تور ارواح در هتل استنلی 

کافه های دو بعدی، نوشیدن قهوه در فضایی عجیب! 

پیاده روی در آسمان کانادا 

عجیب ولی واقعی، شهری به اندازه یک آپارتمان 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 165 تاريخ : دوشنبه 29 دی 1399 ساعت: 23:37

از زمانی که انسان با کاربرد خاک، سنگ و  چوب آشنا شد، برای خود سرپناهی فراهم آورد. با شروع عصر یک­جانشینی و  زندگی گروهی، برخی انسان‌ها بر دیگران تسلط و قدرت یافتند، به همین سبب  برای حفظ قدرت خود از همسایگانشان شروع به ساختن دژ و قلعه به شکل‌های  مختلف کردند. کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست.

قلعه هزار درب

دهه‌های بسیاری است که باستان شناسان در تلاش هستند تا دژها و قلعه‌ها  را از دل خاک بیرون کشیده و مرمت کنند. در زمان‌های گذشته قلعه‌ها کاربردی  متفاوتی داشتند، برخی از آن‌ها محل سکونت حاکمان بودند و برخی کاربرد نظامی  داشته و سربازان را اسکان می‌دادند. قلعه‌ها به خاطر کاربری‌شان در  محل‌های مختلفی بنا می‌شدند، قلعه و دژهای نظامی در خارج از شهر و در دل  کوه، دشت و جنگل ساخته می‌شدند. امروز می‌خواهیم قلعه هزار درب واقع در  استان ایلام را معرفی کنیم، با مجله دلتا همراه باشید.
قلعه هزار درب ایلامایلام یکی از مقاصد گردشگری محبوب مناطق کوهستانی و نیمه گرم ایران است که در غرب کشور قرار گرفته  ‌است. استان ایلام از جمله استان‌های کما بیش جنگلی ایران است و دارای  طبیعت بکر و بسیار زیبا است؛ و هم چنین آثار طبیعی و تاریخی زیادی را در دل  خود محفوظ داشته است. قلعه هزار درب در شهرستان آبدانان قرار دارد.

این قلعه از شمال شرق نیز با شهرستان دره شهر همسایه است. در سال ۱۳۷۹،  قلعه هزار درب به عنوان یکی از آثار تاریخی ایران به ثبت ملی رسید. طبق  داده‌ها و متون تاریخی، قدمت قلعه هزار درب ایلام به دوره ساسانیان  برمی‌گردد، این قلعه باشکوه در آن زمان قلعه­‌ای با کارکرد نظامی بوده است.  زمانی که وارد قلعه شوید با هزارتویی از طاق‌های هلالی مواجه خواهید شد،  می‌توان گفت ریشه نام هزار درب از وجود طاق‌های فراوان نشات گرفته است.
قلعه هزار درب پادگان ساسانیاین  قلعه بی‌­شک یکی از جذاب‌ترین و شگفت‌انگیزترین بناهای تاریخی در ایران  است، این قلعه دیدنی دارای معماری خاص و طاق‌های هلالی زیبا است که در اکثر  سازه‌های تاریخی ایران زمین دیده می‌شود. ساختار کلی این سازه مستطیل شکل  است، مصالح اصلی تشکیل دهنده قلعه شامل قلوه سنگ و سنگ‌های تراشیده است که  در بین آن‌ها از گچ به عنوان ملات استفاده شده است. راهروهای طویلی در ۴  جهت قلعه هزار درب وجود دارد که با درگاه‌هایی به اتاقک‌های قلعه متصل  می‌شوند. این قلعه دو طبقه بوده و دارای یک زیرزمین نیز است، دریچه‌هایی به  قطر یک متر در سقف، دالان و اتاق‌ها تعبیه شده است تا نور و تهویه فضاهای  داخلی قلعه را تامین کنند.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با دیگر جاذبه های گردشگری ایلام،  “دریاچه دوقلو سیاه گاو، آکواریوم طبیعی ایران”را در مجله گردشگری دلتا بخوانید.

همچنین بخوانید:

اسپیناس؛ نماد طبیعت زیبای آستارا 

در فصل آلودگی هوا کجا سفر کنیم؟ 

از تفریحات رایگان تهران چه می‌دانید؟ 

نایبند، ماسوله‌ای سرسبز در دل کویر 

دریاچه سرآب نیلوفر کرمانشاه، رقص آب و گل‌ها 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 177 تاريخ : دوشنبه 29 دی 1399 ساعت: 23:33

دریاچه چورت با تمام کوچکی‌اش آینه  تمام قدی است از تمام زیبایی‌هایی که طبیعت بکر می‌تواند در خود جای دهد.  گه گاه که هنگام صبح مه رقیقی روی سطح آب پرسه می‌زند و صدای آواز پرندگان  به آرامی به گوش می‌رسد، مسحور آرامش و سکوت آن می‌شوید.

دریاچه چورت

دریاچه‌ها در هر منطقه‌ای نشانی از طراوت و زندگی هستند. فرصت استراتژیک  و مهمی که هر کدام از این دریاچه‌ها برای آن منطقه فراهم می‌کند قابل توجه  است. دریاچه‌ چورت یکی از بی‌شمار دریاچه‌های ایران به  شمار می‌رود که با وجود کم سن بودن، چنین شرایطی دارد. منطقه‌ آبی محصوری  در میان درختان سرسبز که اکوسیستم فوق العاده‌ای را رقم زده است. با مجله دلتا همراه باشید تا با این دریاچه زیبا آشنا شوید.

دریاچه میانشه همیشه زیبا و دیدنی‌ست اما در پاییز آن، طوفان رنگ است که  غوغا می‌کند و منظره‌ای را می‌سازد که به سختی می‌توان از آن چشم برداشت.

دریاچه چورت در مازندران

دریاچه میانشه نزدیک به روستایی به نام چورت واقع شده است و از این رو آن را دریاچه چورت نیز می‌نامند. این دریاچه جوان، قریب به صد سال پیش متولد شده است. زلزله و  رانش زمین در سال ۱۳۱۸ خورشیدی مسیر دریا شدن را بر چشمه‌ها می‌بندد. اما  چشمه‌ها پشت تلی از خاک، دریاچه‌ای به غایت زیبا می‌شوند و در میان کوه‌های  اخرایی و تاش‌هایی از هزاران رنگ پاییزی یکی از بدیع‌ترین جاذبه‌های  توریستی و طبیعت‌گردی استان مازندران را به وجود می‌آورند.

دریاچه چورت یا دریاچه میانشه

دریاچه چورت به وسعت دو و نیم هکتار، در بخش چهاردانگه شهرستان ساری و  در فاصله ۱۰ کیلومتری روستای چورت حد فاصل ساری تا کیاسر در استان مازندران  واقع شده است. در فصل‌های گرم با پایین رفتن سطح آب درخت‌هایی که پیش از  این در محل شکل گیری دریاچه قرارداشتند آرام آرام سر از آب بیرون آورده و  منظره‌ای سحر آمیز، زیبا و تکرار نشدنی پدید می‌آورند. اگر در سفر ایرانگردی خود به این منطقه، حال و هوای پیاده‌روی در جنگل را داشتید شک نکنید که  قدم زدن در جنگل‌های انبوه اطراف دریاچه خاطره‌ای فراموش نشدنی برایتان رقم  خواهد زد. عبور از مسیر رسیدن به دریاچه چورت خودش می‌تواند به اندازه گشت  و گذار در کنار دریاچه لذت‌بخش باشد.

پیشنهاد مطالعه: “اسپیناس؛ نماد طبیعت زیبای آستارا” را در مجله گردشگری دلتا بخوانید.

همچنین بخوانید:

آنچه در چالوس ندیده‌اید 

چغازنبیل؛ پله پله تا ملاقات خدا 

روستایی با معماری روسی در کرمانشاه 

از تفریحات رایگان تهران چه می‌دانید؟ 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 165 تاريخ : دوشنبه 29 دی 1399 ساعت: 23:26

شهر تهران با توجه به این که پایتخت  حکومت چندین سلسله در تاریخ بوده آثار تاریخی و همینطور خانه‌هایی با قدمت  بالا را در دل خود جای داده است. در میان کاخ‌ها و موزه‌های شهر تهران موزه  زمان یکی از زیباترین و بهترین کاخ‌هایی است که می‌توانید اوقات فراغت خود  را در آن بگذرانید.

موزه زمان

در شهر تهران تعداد زیادی موزه و کاخ وجود دارد که هر کدام برای خود از  بهترین‌ها هستند. در بین تمام آن‌ها موزه تماشاگه زمان یکی از موزه‌هایی  است که با موضوعی خاص، به نام زمان آغاز به فعالیت کرد. موزه زمان حدود ۱۶ سال پیش به عنوان اولین موزه ساعت ایران در خیابان زعفرانیه تهران تاسیس شد. با مجله دلتا همراه باشید.

معماری و تزیین این موزه بسیار جالب است و برای کسانی که به دنبال جاذبه های توریستی آرام در تهرانِ پر سر و صدا هستند این مکان بسیار مناسب است. در این موزه،  کافه بسیار مشهوری وجود دارد که می‌توانید در میان درختان و صدای پرندگان  چای میل کنید. البته باید بدانید که صبحانه‌های کافه‌ای که در موزه زمان  وجود دارد باعث نامدار کردن آن شده است پس اگر اهل خوردن صبحانه‌های  بی‌نظیر هستید این کافه برایتان می‌تواند گزینه‌ای بسیار عالی به شمار  بیاید.

موزه زمان زعفرانیه

درباره ساختمان موزه زمان در تهران

قدمت این ساختمان به دوره قاجاریه باز می‌گردد و متعلق به دوره حکومت  ناصرالدین شاه قاجار است. این ساختمان خانه حسین خداداد بازرگان، صنعتگر و  کارآفرین ایرانی است و از وقوع انقلاب اسلامی تاکنون در اختیار بنیاد  مستضعفان قرار دارد. ساختمان موزه ۷۰۰ متر زیربنا دارد و در محوطه‌ای زیبا  به مساحت ۶۰۰ هزار مترمربع قرار گرفته است.

ساختمان موزه زمان در تهران یا همان خانه حسین خداداد دارای قدمتی بیش  از ۸۰ سال است و در زمان قاجاریه ساخته شده است. باغی که این ساختمان در آن  قرار دارد از اراضی باغ فردوس بود که در اختیار معیرالممالک داماد  ناصرالدین شاه نیز قرار داشته اما پس از مرگ وی پسرش صاحب آن شد و با توجه  به این که علاقه‌ای به باغ نداشت درختان آن را یک به یک قطع کرد و در  کوره‌های تهران از آن به عنوان هیزم استفاده کرد.

حدود سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۴۷ حسین خداداد این ملک را خرید و در آن زمان  ساختمان داخل باغ عمارتی یک طبقه و از خشت و گل بود و اسکلتی چوبی داشت.  خداداد دستور داد تا از اسکلت آهنی به جای اسکلت چوبی در ساختمان استفاده  شود و این تغییرات حدود ۱۰ سال طول کشید. حسین خداد با مقاوم سازی ساختمان و  احداث یک طبقه روی همکف تغییرات قابل توجهی را در این ساختمان پدید آورد و  همینطور از بهترین استادان گچ‌بری ایران درخواست کرد تا برای تزیین  دیوارهای خانه وی اقداماتی را انجام دهند.
معماری داخلی این خانه ترکیبی از سبک‌های ایرانی و خارجی است و در سردرها و  حاشیه‌ها می‌توانید ترکیبی از سبک قاجاریه را مشاهده کنید. این ساختمان در  خرداد ۱۳۷۸ با عنوان اولین موزه زمان ایران آغاز به فعالیت نمود.

پیشنهاد مطالعه: “عجیب‌ترین موزه‌های جهان” را در مجله گردشگری دلتا بخوانید.

همچنین بخوانید:

از تفریحات رایگان تهران چه می‌دانید؟ 

دریاچه و باغ هنر، جاذبه گردشگری جدید تهران 

نایبند، ماسوله‌ای سرسبز در دل کویر 

دریاچه سرآب نیلوفر کرمانشاه، رقص آب و گل‌ها 

قلعه هزار درب ایلام، از شگفت‌آورترین پادگان‌های دوره ساسانی 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 200 تاريخ : دوشنبه 29 دی 1399 ساعت: 22:37

شاید نام عسلویه برای شما هم یادآور  صنایع پتروشیمی و پارس جنوبی باشد، اما این بار نام عسلویه را در حوزه صنعت  گردشگری می شنویم، چرا که خلاقیتی در قلب عسلویه قرار دارد که به جذب  گردشگران بیشتری در این منطقه کمک می‌کند.

یکی از شرکت های زیرمجموعه صنعت پتروشیمی بخشی از درآمد خود را برای ایجاد اقامتگاه‌هایی متفاوت در عسلویه هزینه کرده و اقامتگاه لوله ای و شناور روی آب را ایجاد کرده است. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید تا با این ابتکار آشنا شوید.

گردشگران ایرانی همیشه تصویر اقامتگاه‌های هیجان انگیز را  تنها در کشورهای دیگر می‌دیدند، اقامتگاه‌هایی که بالای درخت بودند یا وسط  آب و یا شکل و شمایل آن‌ها خاص و ویژه بود.

حالا از چهار سال پیش در منطقه پارس جنوبی و نزدیک به  عسلویه و در نقطه‌ای از روستای «شیرینو» جایی که تنها با نام پتروشیمی و  سازه‌های بزرگ نفتی و کارکنان پارس جنوبی آن را می‌شناسند، اقامتگاه‌هایی  ایجاد شده که نمونه آن در کشور هنوز ساخته نشده است.  اقامتگاه لوله ای در عسلویه

روستای گردشگری شیرینو

شیرینو را حالا دیگر روستای گردشگری می‌دانند که بیشترین  دلیلش نه تنها به خاطر جاذبه‌های طبیعی بلکه به علت یک مجموعه بزرگ گردشگری  است. دهکده‌‌‌‌ای که زیر نظر پتروشیمی تنها برای ارائه خدمات گردشگری و  تفریحی و اقامتی ایجاد شده و هر روز به فضاهای تفریحی آن اضافه می‌شود.  سرمایه گذاران در اینجا خلاقیت به خرج داده‌اند و از لوله‌های صنعتی GRP  بهره برده‌اند. این ۲۱ لوله زمانی به عنوان ضایعات صنعتی روی دست پتروشیمی  مانده بود تا اینکه به اینجا آورده شد و با تغییراتی درون آن‌ها به  اقامتگاه لوله ای تبدیل شدند.

اقامتگاه لوله ای ایران

حالا خانواده‌هایی که با قصد ایرانگردی، اقامتگاه لوله ای را انتخاب می‌کنند، می‌توانند با خیال راحت بدون اینکه احساس کنند چیزی  کمتر از یک هتل در اختیارشان است، در این لوله‌ها شب را به صبح برسانند آن  هم در شرایطی که شیشه اتاقشان رو به دریای خلیج فارس است و وقتی دریا بالا  بیاید موج آب به شیشه‌ ویولاها می‌زند.

کمی آن طرف‌تر از ویولاها، کلبه‌های درختی وجود دارند که  گردشگران و مسافران از آن بالا رفته و چای و غذا سفارش می‌دهند یا از فضای  پلاژ و تفریحات آبی استفاده می‌کنند یا اگر خواستند به سبک اسکیموها داخل  اقامتگاه‌هایی می‌شوند که فضای سیمانی نیم دایره‌ای شکل دارد. ایده اولیه  این اقامتگاه‌ها چادرهای ترکمنی بود، اما بعدها به تقلید از کلبه اسکیموها  تغییر شکل پیدا کرد و چیدمان وسایل داخل آن چیزی از هتل کم ندارد.

پیشنهاد مطالعه: “اقامتگاه ماجرا؛ اقامتگاهی به رنگارنگی خاک‌های هرمز” را در مجله گردشگری دلتا مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

اسپیناس؛ نماد طبیعت زیبای آستارا 

عجیب‌ترین موزه‌های جهان 

ساحل کاپوچینو! 

روستای لیقوان تبریز؛ پایتخت پنیر ایران 

نایبند، ماسوله‌ای سرسبز در دل کویر 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 147 تاريخ : دوشنبه 29 دی 1399 ساعت: 22:33

اگر تا کنون فکر می‌کردید که ونیز  نامعمول ترین شهر ساخته شده در جهان است باید بگوییم اشتباه می‌کردید. اگر  ونیز روی آب ساخته شده است، شهری به نام روندا در اسپانیا وجود دارد که  بنای آن در آسمان‌ها شکل گرفته.

شهر روندا

در  استان مالاگا، شهری به نام روندا وجود دارد که در قله کوهستان و  ارتفاع ۷۵۰ متری از سطح دریا واقع شده است. عملا ساکنین این شهر در یک  پرتگاه مرتفع زندگی ‌می‌کنند اما این شهر حرف‌های بیشتری برای گفتن دارد.  با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید تا شما را با یکی از عجیب‌ترین شهرهای جهان آشنا کنیم.

این شهر نخستین بار در قرن یک میلادی توسط ژولیوس سزار به نام «آسینیپو»  نام‌گذاری شد. اما در قرن هشتم، زمانی که ارتش مورها (مسلمانان کنونی ساکن  شمال آفریقا که ریشه عرب و بربر دارند) به این ناحیه یورش بردند نام آن را  به ازن رند اوندا یا همان روندا تغییر دادند. نامی که تاکنون نیز روی آن  باقی مانده است. در حال حاضر، تنها چیزی که از آسینیپو باقی مانده،  خرابه‌هایی است که در ۲۰ کیلومتری شهر روندا وجود دارد.

شهر روندا در استان مالاگا

روندا تلفیقی از فرهنگ مورهای آفریقایی و رومیان اروپایی

همانطور که اشاره شد یکی از جالب ترین نکات این شهر، ارتفاع بسیار زیادی  است که نسبت به سطح دریا دارد. اما شهر روندا دارای ویژگی‌های حیرت انگیز  دیگری هم هست که یکی از آن‌ها تلفیق فرهنگ رومی است و باعث شده این شهر  تبدیل به یکی از مقاصد محبوب جهانگردی شود. اگر روزی از این شهر توریستی دیدن کنید می‌توانید شاهد حمام‌های  عمومی باشید که در قرن ۱۳ میلادی به سبک عربی ساخته شده‌اند و از سوی دیگر  رینگ‌های گاوبازی که قدمت ساخت آن به ۱۷۷۹ باز می‌گردد. در همین راستا بهتر  است بدانید که نخستین و قدیمی‌ترین رینگ گاوبازی در جهان نیز در شهر روندا  واقع شده است.

این رینگ Plaza de Toros  نام دارد و طول قطر آن به حدود ۶۶ متر می‌رسد.  این بنای تاریخی شباهت بسیاری با کولوسئوم در رم نیز دارد و از نظر ظاهری و  معماری خارجی می‌توان این دو را با یک مقایسه کرد.

رینگ گاوبازی در شهر روندا

مهم ترین بنای شهر آسمانی روندا؛ پوئنتو نئوو

پوئنتو نوئوو پلی به قدمت ۲۲۷ سال است که ساختن آن ۴۲ سال زمان برده است. پس از فتح  روندا به دست مورها، آن‌ها خواهان مسیری بودند که شهر قدیمی خود را به ال  مرسادیو، بخشی از شهر روندا وصل کند که در نهایت به ساخت این پل زیبا و  دیدنی ختم شد.

پل پوئنتو نئوو در شهر روندا

پیشنهاد مطالعه: “چغازنبیل؛ پله پله تا ملاقات خدا” را در مجله گردشگری دلتا بخوانید.

همچنین بخوانید:

کافه های دو بعدی، نوشیدن قهوه در فضایی عجیب! 

عجیب ولی واقعی، شهری به اندازه یک آپارتمان 

دریاچه‌ای که وسط بزرگترین صحرای دنیا ظاهر شد! 

شهری که در آن مردن هم ممنوع است! 

روستاهای گردن درازان 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 177 تاريخ : شنبه 27 دی 1399 ساعت: 23:25

 

 

استان گیلان دیر زمانی است که جز مقاصد  اصلی گردشگران بوده است. طبیعت بی‌نهایت زیبای آن که از یک سو به البرز  می‌رسد و همچنین سرسبزی و شور زندگی که در این استان در جریان است، همواره  مشوق خوبی برای جذب طبیعت دوستان بوده است.

قلعه اسپیناس

در غربی‌ترین بخش استان گیلان و در شرق شهر لوندویل، قله اسپیناس آستارا  قد برافراشته است که در ۱۷ کیلومتری شرق این شهر قرار دارد. در بخش  ایرانگردی امروز قصد داریم به قلعه اسپیناس که در فراز این قله بلند به  تماشای شهر نشسته، سری بزنیم، پس تا انتهای این مطلب مجله دلتا همراه ما بمانید.

این قله همچنین به کوه اسپیناس یا اسپینه (به معنای کوه اسب) معروف است.  روی این قله، قلعه شیندان یا سندان، که قلعه تاریخی و مرتفعی است، قرار  گرفته که در مرز ایران و جمهوری آذربایجان قرار دارد. قلعه شیندان نیز بر  فراز این کوه ساخته شده است و دارای مکانی استراتژیک است و فضای دیدی بسیار  گسترده‌ای دارد.

قلعه اسپیناس در آستاراکوه  اسپیناس پشت تالاب استیل در بخش غربی رشته‌کوه‌های البرز واقع شده است و  با پوشش گیاهی سرسبز و انبوه خود یکی از مناطق مورد علاقه طبیعت دوستان و  کوهنوردان برای ایرانگردی شناخته می‌شود. شیندان به معنی محل نور است و در گذشته ساکنین این قلعه به  صورت شبانه روزی برای نگهداری از آتشکده‌ای که در آن وجود داشت، نگهبانی  می دادند.

در ساخت این قلعه از سنگ و ملات ساروج استفاده شده بود. ناگفته نماند که  این قلعه شاهد اتفاقات و وقایع زیادی بوده است که یکی از مهم‌ترین اتفاقات  این قلعه این بود که در دوران شاه عباس صفوی، وقتی حمزه خان تالشی (حاکم  استارا) قیام کرد، حاکم اردبیل به مدت ۹ ماه قلعه را محاصره کرد که در  نهایت حمزه خان با کشتی به شیروان متواری شد.

قلعه اسپیناس گیلان

پیشنهاد مطالعه: “آنچه در چالوس ندیده‌اید” را در مجله گردشگری دلتا مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

چاهکوه، تنگه‌ای در دل قشم 

در فصل آلودگی هوا کجا سفر کنیم؟ 

در زمستان کجا سفر کنیم؟ 

نایبند، ماسوله‌ای سرسبز در دل کویر 

دریاچه سرآب نیلوفر کرمانشاه، رقص آب و گل‌ها 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 154 تاريخ : شنبه 27 دی 1399 ساعت: 23:18

یکی از مناطق زیبایی که در ایران زمین،  در کنار جنگل‌ها و کوه‌ها، همیشه چشم جهانیان را به خود خیره کرده است،  کویرهای زیبایی است که در بخش‌های خاصی از کشورمان قرار گرفته‌اند. 

کویر ورزنه

یکی از بهترین فصل‌ها برای کویرنوردی، پاییز و زمستان است، چون از گرمای  سوزان کویر کاسته شده و آن را به بهترین مقصد برای گردشگرانی تبدیل می‌کند  که دوست دارند هیجان، زیبایی و سکوت را در کنار هم تجربه کنند. پس اگر قصد  دارید در روزهای پیش رو کویرنوردی کنید، همراه مجله دلتا باشید، چون در استان اصفهان و در کویر ورزنه برایتان پیشنهاد ویژه‌ای داریم.

کویر ورزنه، در فاصله‌ ۱۱۷ کیلومتری شرق شهر اصفهان و ۱۰ کیلومتری شهر  تاریخی ورزنه از توابع استان اصفهان و در ناحیه‌ جنوب غربی تالاب  بین‌المللی گاوخونی و در بخش مرکزی ایران واقع شده است. این کویر، مساحتی  بالغ بر ۱۷هزار هکتار دارد و در میان کویرهای ایران، از زیباترین‌ها محسوب  می‌شود. بد نیست بدانید بزرگ‌ترین سایت تفریحی کویری ایران هم در کویر  ورزنه واقع شده است. این کویر، علاوه بر زیبایی وصف ناشدنی‌ تپه‌های شنی  طلایی‌اش، تفریحات و فعالیت‌های مختلفی را هم در اختیار مشتاقان هیجان قرار  می‌دهد. از جمله‌ این تفریحات می‌توان به موتورسواری چهارچرخ، باگی‌سواری،  زیپ‌لاین، کویرنوردی با ماشین‌های آفرود، شترسواری، رصد آسمان و کمپینگ  اشاره کرد.

کویر ورزنه اصفهان

یکی از مهمترین ویژگی‌های کویر ورزنه، نزدیکی آن به  شهر تاریخی ورزنه است، پس علاوه بر اینکه می‌توانید در کویر خوش بگذرانید،  این امکان را هم دارید تا سری به این شهر تاریخی بزنید. از دیگر ویژگی‌های  مهم آن، نزدیکی‌اش به تالاب گاوخونی است که موجب شده به واسطه‌ رطوبتی که از آن می‌گیرد، پوشش گیاهی متنوعی داشته باشد. البته این تالاب در تمامی فصول سال آب ندارد.

به واسطه‌ پوشش گیاهی متنوع کویر ورزنه، گونه‌های جانوری مختلفی هم در  اینجا زندگی می‌کنند که ممکن است در سفرتان به راحتی به آن‌ها مواجه شوید.  فرصتی که ممکن است در سفرهای ایرانگردی هیچ‌وقت دیگر نصیبتان نشود. گونه‌های جانوری این کویر حیواناتی نظیر شتر،  شغال، خرگوش، شاهین، مار افعی شاخدار و مارشتری است. باید مراقب باشید که  به این گونه‌های جانوری آسیبی نرسانید و تحت نظارت تور و افراد کاربلد از  زیبایی آن‌ها لذت ببرید تا نه آسیبی به خودتان وارد کنید و نه به آن‌ها.

تفریحات در کویر ورزنه

پیشنهاد مطالعه: “دریاچه و باغ هنر، جاذبه گردشگری جدید تهران” را در مجله گردشگری دلتا بخوانید.

همچنین بخوانید:

باغ شاهزاده ماهان، بهشتی در دل کویر 

هسل، مردابی رنگارنگ در چالوس 

در فصل آلودگی هوا کجا سفر کنیم؟ 

نایبند، ماسوله‌ای سرسبز در دل کویر 

دریاچه سرآب نیلوفر کرمانشاه، رقص آب و گل‌ها 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 151 تاريخ : شنبه 27 دی 1399 ساعت: 22:26

بدون شک یکی از مکان‌های تفریحی و  سرگرمی سال‌های اخیر در دنیا و ایران اتاق فرار است که در بین جوانان  طرفداران بسیار زیادی دارد. تصور کنید شما با جمعی از دوستان، همکاران یا  هم‌کلاسی‌های خود در یک محیط عجیب باید با هم‌فکری و حل معما در زمان مشخص  شده از آن محیط خارج شوید. نکته جذاب اتاق فرار این است که دقیقا صحنه‌هایی  از فیلم‌های ترسناک و پراسترس مانند «اره»  را برای شما تداعی می‌کند.

اتاق فرارهای تهران

اگر تا الان اتاق فرار را تجربه نکرده‌اید و می‌خواهید یک روز پرهیجان  با دوستانتان داشته باشید، حتما اتاق فرارهای معرفی شده در این مطلب را  بشناسید و بعد تصمیم بگیرید. ما در این مطلب از مجله دلتا قصد داریم چند مورد از بهترین اتاق فرارهای تهران را نیز به شما معرفی کنیم.

در این مطلب از معرفی مکان های گردشگری در تهران قصد معرفی اتاق های فرار تهران را داریم. اصلی‌ترین جذابیت اتاق  فرار این است که خودتان شخصا در بازی حضور دارید و برای پیدا کردن جواب  معما در زمان محدودی که به شما داده شده، باید جنب‌وجوش داشته باشید به این  صورت که شما با تیمتان وارد یک محیط می‌شوید که از قبل طبق سناریویی طراحی  شده و تیم شما باید در زمان مشخص شده، بتواند از این محیط فرار کند.

مجموعه اسکیپ روم

این مجموعه شامل چهار اتاق فرار مجزا با ژانرهای فوق‌العاده مهیج است که  عبارتند از شام آخر، نجات شهر، قرنطینه و اتاق فرار طهران ۱۳۴۶.

اتاق فرار ارّه

اگر قبلا یکی از مجموعه فیلم‌های ارّه را دیده باشید دیگر با میزان  استرس و خشونتی که در آن وجود دارد، آشنا هستید. داستان از این قرار است که  که یک قاتل زنجیره‌ای در هر قسمت تعدادی از افراد را در محیطی زندانی کرده  و از آن‌ها می‌خواهد برای نجات جان خود دست به کارهای عجیبی بزنند.

این اتاق فرار دقیقا از روی این فیلم طراحی شده و اگر شما فیلم را دیده  باشید دقیقا صحنه‌هایی از این مجموعه در این محیط برای شما تداعی می‌شود.  این مجموعه نیز برای کسانی که علاقه به هیجانات زیاد و ترس و استرس دارند،  پیشنهاد می‌شود.

معرفی اتاق فرارهای تهران

اتاق‌ فرار کشتی دزدان دریایی

یکی از سخت‌ترین و دشوارترین اتاق فرارهای تهران، اتاق فرار کشتی دزدان  دریایی است. خیلی از افرادی که تجربه بازی در این اتاق را دارند می‌گویند  که هر معما کمی سخت‌تر و چالش‌برانگیزتر از قبلی بود.

هدف اصلی این بازی این است که شما باید کشتی‌هایی که در آن‌ها گنج وجود  دارد را پیدا کنید. این اتاق همان‌طور که گفته شد پر از معماهای سخت و  دشوار است که کمتر کسی می‌تواند در مدت زمان تعیین شده از این اتاق با دست  پر خارج شود.

اتاق فرار کلبه وحشت انیگما

در این ژانر، سختی بازی در حل معماهای پیچیده و دشوار نیست بلکه  رویارویی با اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی و دلهره‌آور است که استرس ناشی از آن  قدرت تمرکز و فکر کردن را از شما می‌گیرد. سناریو بازی به گونه‌ای است که  بعد از وارد شدن به اتاق درب‌ها قفل شده و در همان لحظه دشمنان شما قصد  دارند جان شما را بگیرند.

مجموعه خانه ذهن زیبا

این مجموعه شامل سه مورد از اتاق فرارهای تهران هست که همگی زیرمجموعه  خانه ذهن زبیا هستند و هر کدام با موضوع و سناریوی خاصی طراحی شده‌اند.

پیشنهاد مطالعه: “دریاچه و باغ هنر، جاذبه گردشگری جدید تهران” را در مجله گردشگری دلتا بخوانید.

همچنین بخوانید:

خانه فاموری؛ یک فنجان چای قجری! 

باغ ایرانی؛ سروستانی با معماری سنتی در قلب پایتخت 

تله کابین توچال، تفریح در دل زمستان 

سفر یک روزه به طبیعت زیبای اطراف تهران 

دریاچه و باغ هنر، جاذبه گردشگری جدید تهران 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 151 تاريخ : شنبه 27 دی 1399 ساعت: 21:56

برای سفر در زمستان می‌توانید به جزایر  جنوبی ایران بروید یا بازدید از خوزستان، طبس، کاشان، چابهار و یزد را در  برنامه خود بگنجانید.

سفر در زمستان

با فرارسیدن زمستان، بسیاری از گردشگران از چند روز تعطیلی نهایت  استفاده را می‌برند تا سفری به‌یادماندنی را برای خود برنامه‌ریزی کنند.  گردشگران برای سفر در زمستان معمولا با بسیاری از شهرها و  جاذبه‌های جنوبی کشورمان آشنا نیستند و متعاقبا به فکر سفر به جاهای کمتر  شناخته‌شده نمی‌افتند. به همین دلیل در این مقاله از مجله دلتا قصد داریم تا گوشه‌ای از زیبایی‌های ایران را به شما معرفی کنیم.

جزیره قشم: جزیره قشم بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس محسوب می‌شود که در فصل زمستان پذیرای گردشگران زیادی است. این جزیره، جاذبه‌ های توریستی منحصربه‌فردی از دره ستارگان و جزیره ناز گرفته تا تنگه چاهکو، جنگل حرا، غار خربس، غار نمکدان و… را در خود جای داده است.

جزیره کیش: این جزیره امکان استراحتی جانانه و دورشدن از دغدغه‌‌های زندگی روزمره را برایتان مهیا می‌کند.

جزیره هرمز: جزیره هرمز نه‌تنها طبیعتی بکر و  چشم‌اندازهای بی‌نظیری دارد، بلکه به‌دلیل داشتن آب‌وهوایی معتدل در فصل  زمستان، از بهترین مقاصد سفرهای زمستانی به شمار می‌آید.

جزیره هنگام: دسترسی به جزیره هنگام فقط از طریق  قایق‌سواری روی خلیج فارس امکان‌پذیر است. این جزیره با فرارسیدن پاییز  میزبان دلفین‌ها است که تا اواسط اردیبهشت در این منطقه حضور دارند و  جذابیت آن را دوچندان می‌کنند.

سفر در زمستان به جزیره هنگام

خوزستان: اگر هنگام سفر در زمستان  گذرتان به شهر شوش افتاد، بازدید از محوطه باستانی شوش، موزه شوش و  چغازنبیل را در برنامه خود قرار دهید. در شهر شوشتر به دیدن سازه‌های آبی  شوشتر، بند میزان، قلعه سلاسل و پل شادروان بروید. در صورتی که قصد سفر به  دزفول را دارید، می‌توانید از جاذبه‌هایی همچون بافت تاریخی دزفول، روستای  پامنار، دریاچه شهیون، دره توبیرون و آبشار شوی دیدن کنید.

بوشهر: اگر راهی شهر بوشهر شدید، در همان ابتدا به  بافت قدیم شهر بروید که جذاب‌ترین بخش سفرتان را تشکیل خواهد داد. علاوه بر  جاذبه‌های تاریخی متعدد، کوچه‌های سفیدرنگ و تودرتو، کافه‌های متعدد و  جذاب با موسیقی زنده و غذاهای خاص بوشهری، محبوبیت بسیاری برای این منطقه  به ارمغان آورده‌اند.

طبس: اگر گذرتان به این شهر افتاد، حتما از باغ سرسبز  گلشن در دل بیابان دیدن کنید. کال جنی، سد تاخیر شاه‌ عباسی، برج‌های خشتی  هادرباش، روستای ازمیغان، کویر حلوان، کاروانسرای خان طبس با ساختار  چهارگوشی در کویر لوت، جاهای دیدنی طبس را تشکیل می‌دهند.

چابهار: در چابهار علاوه بر استفاده از پلاژهای ساحلی  می‌توانید به تفریح‌های آبی مشغول شوید. اگر در طول زمستان به این منطقه  سفر کردید، از جاذبه‌های طبیعی آن مانند کوه‌های مینیاتوری، تالاب لیپار،  پدیده گل‌فشان، ساحل ماسه‌ای، غارهای بان مسیتی تیس و صخره‌های مرجانی لذت  ببرید.

سفر در زمستان به چابهار

پیشنهاد مطالعه: “تفریحات زمستانی در استانبول” را در مجله گردشگری دلتا بخوانید.

همچنین بخوانید:

روستای ایستا، روستایی که زمان در آن متوقف شده است 

در فصل آلودگی هوا کجا سفر کنیم؟ 

تنها جزیره ایرانی دریای خزر 

قلعه ۶ هزار ساله در کرمان! 

چاهکوه، تنگه‌ای در دل قشم 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 167 تاريخ : شنبه 27 دی 1399 ساعت: 21:52

زیگورات چغازنبیل، در استان خوزستان و  در شهرستان شوش ، یکی از جاذبه های دیدنی و بی نظیر ایران است که که در  فهرست میراث جهانی یونسکو جای‌ گرفته و جامعه بین المللی برای آن ارزش  استثنائی قائل است.

زیگورات چغازنبیل

زیگورات چغازنبیل در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر باستانی شوش و ۳۵  کیلومتری غرب شهر باستانی شوشتر واقع است، اما به دلیل واقع‌شدن در غرب  رودخانه دز، مرز این دو شهرستان، در تقسیمات کشوری جز شهرستان شوش محسوب  می‌گردد. با مجله دلتا همراه باشید.

تمدن‌های باستانی‌ که در آسیای غربی زندگی می‌کردند از سبک خاصی از  معماری برای ساختن مکان‌های مذهبی استفاده می‌کردند. آن‌ها با آجر برج‌های  پله پله‌ای هرمی شکلی می‌ساختند که اسمش زیگورات بود. شاید بپرسید معنی  زیگورات چیست؟ زیگورات به معنای بالا رفتن به سوی آسمان است و ساختش حدود  ۴۲۰۰ تا ۲۵۰۰ سال قبل متداول بوده است. از آنجایی که این زیگورات‌ها  مکان‌های مقدسی بودند برای ساختشان از بهترین مصالح خشت یا آجر گلی استفاده  می‌شد. حتما برایتان جالب است که بدانید یکی بزرگ‌ترین و سالم‌ترین  زیگورات‌های به جای مانده در جهان در کشور ماست: زیگورات چغازنبیل که اسمش  به لیست میراث جهانی رفته و برای خودش آوازه‌ای در جهان دارد.

زیگورات چغازنبیل در شوشاین  بار هم به شهر باستانی شوش در استان خوزستان می‌رویم شهری که تعدادی از  باارزش ترین آثار تاریخی را در خود جای داده است و به قدمت طولانی‌اش  می‌بالد. برای دیدن چغازنبیل که اولین مکان مذهبی ایران بوده باید به ۴۰  کیلومتری جنوب شرقی شوش در نزدیکی منطقه باستانی هفت تپه بروید. چغازنبیل  نیایشگاهی است که حدود ۱۲۵۰ سال قبل از میلاد مسیح توسط ایلامی‌ها ساخته  شد. در آن زمان پادشاه ایلام باستان چغازنبیل را در وسط شهر و در  مرتفع‌ترین نقطه ساخت تا مکانی باشد برای ستایش خدا!

چند سالی از ساخت چغازنبیل گذشته بود که حمله آخرین پادشاه آشوریان به  این ناحیه تمدن ایلامی و زیگورات را از بین برد. چندصد سال بعد در سال ۱۸۹۰  زمین شناسی در همین ناحیه نفت پیدا کرد و این‌گونه شد که اینجا به مکانی  برای فعالیت‌های نفتی تبدیل شد. اما حدود ۶۰ سال بعد اتفاق مهمی افتاد؛ در  سال ۱۹۳۳ در این محل آجری پیدا شد که به کشف کامل چغازنبیل از دل زمین  انجامید. چغا به معنی تپه و زنبیل به معنی سبد است که به مکان بنا روی تپه  اشاره می‌کند و آن را مثل زنبیل برعکس می‌داند.

شاید بپرسید تعداد طبقات این زیگورات چگونه تخمین زده شده است؟ اگر شیب  طبقات هرم را بررسی کنید و اینطور فرض کنید که پله‌ها با همین شیب به طرف  بالا رفته‌اند در این صورت در طبقه پنجم پله‌ها به نزدیکی مرکز می‌رسند و  این یعنی به راس هرم رسیده‌ایم و طبقات تمام شده است. ۴ گوشه این مکان  مذهبی به سمت چهار جهت اصلی قرار دارد و به خوبی نشان می‌دهد که در آن زمان  جهت‌های اصلی کاملا شناخته شده بوده‌اند.

پیشنهاد مطالعه: “از تفریحات رایگان تهران چه می‌دانید؟” را در مجله گردشگری دلتا بخوانید.

همچنین بخوانید:

دارابگرد فارس، یادگار داریوش کبیر 

روستای ایستا، روستایی که زمان در آن متوقف شده است 

در فصل آلودگی هوا کجا سفر کنیم؟ 

محله جلفای اصفهان؛ اروپا را در نصف جهان ببینید 

روستای لیقوان تبریز؛ پایتخت پنیر ایران 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 171 تاريخ : شنبه 27 دی 1399 ساعت: 21:47

محله بالات در کنار محله فِنِر و فاتح  سه محله و منطقه تاریخی استانبول هستند که اکثر جاذبه های گردشگری و تاریخی  شهر در همین مناطق قرار گرفته است.

محله بالات استانبول

محله بالات در حدود ۵۰-۶۰ سال پیش یک محله  یهودی نشین بود. یهودی‌های ساکن در این منطقه سال‌هاست که از این‌جا  مهاجرت کرده‌اند، اما آثار و نشانه‌های حضورشان را در سبک معماری  ساختمان‌ها و خیابان‌ها و مغازه‌ها می‌توانید مشاهده کنید. در ادامه این  مطلب از مجله دلتا درباره محله بالات استانبول می‌خوانید.

استانبول یکی از محبوب‌ترین مقاصد جهانگردی در ترکیه است و در تمام طول سال مسافران زیادی از سرتاسر دنیا به این شهر  زیبا و جادویی سفر می‌کنند. استانبول از دو بخش آسیایی و اروپایی تشکیل شده  و بخش اروپایی با صدها بنا و جاذبه تاریخی و گردشگری، بخش توریستی شهر به  شمار می‌رود. یکی از معروف‌ترین مناطق در بخش اروپایی منطقه فاتح است که  بسیاری از جاذبه‌های گردشگری استانبول مثل ایاصوفیه، مسجد آبی و هیپودرم در  این منطقه قرار گرفته‌اند.

محله بالات در استانبول

محله بالات استانبول محله‌ای قدیمی و اصیل در استانبول است که با  ساختمان‌های رنگی رنگی، چوبی و تاریخی‌اش محله‌ای بسیار جذاب و دیدنی محسوب  می‌شود. محله بالات استانبول در محدوده شهر قدیم و در ساحل غربی شاخ طلایی  استانبول واقع شده است و محل سکونت یونانی‌ها و یهودی‌ها بوده است. در  مورد ریشه نام بالات، گمانه‌زنی‌های زیادی وجود دارد، اما احتمال دارد که  این واژه از کلمه یونانی پالاتیون به معنای قصر گرفته باشد؛ چرا که محله  بالات در نزدیکی قصر بلاشرنه قرار داشته است. محله بالات استانبول گاهی به  اشکال دیگر مثل بلاط هم نوشته می‌شود. وقتی وارد این محله می‌شوید انگار به  دل تاریخ و چند دهه پیش سفر کرده‌اید.

خیابان‌ها و کوچه‌های تنگ و باریک این محله مملو از ساختمان‌های رنگارنگ  و بهم فشرده است که بسیاری از آن‌ها چندین دهه از عمرشان می‌گذرد و با  رنگ‌های جذاب و زیبایشان فضایی تماشایی به وجود آورده‌اند. مردم این محله  هنوز هم لباس‌هایشان را از بند رخت آویزان می‌کنند و در گوشه و کنار این  محله بند رخت‌های بلندی را می توانید ببینید که از یک سمت کوچه به سمت دیگر  کشیده شده‌اند و پر هستند از لباس‌های تمیز و تازه شسته شده! بچه‌ها در  این محله هنوز هم بازی فوتبال و بازی‌های خیابانی را به پلی استیشن ترجیح  می دهند و در کوچه‌ها پرسه می‌زنند. این جا بالات است: محله‌ای تاریخی در  قلب منطقه توریستی استانبول که به خودی خود یک جاذبه گردشگری تماشایی و  هیجان‌انگیز است!

پیشنهاد مطالعه: در مجله دانستنی دلتا مطلب «بزرگترین دره منظومه شمسی» را بخوانید.

همچنین بخوانید:

آب‌تنی در چشمه‌های پنبه‌ای! (+ویدیو) 

تفریحات زمستانی در استانبول 

مینیاتورک، مثل گالیور در سرزمین لی‌لی پوت! 

تنها نقطه از جهان که برای هیچ کشوری نیست! 

دریاچه‌ای که وسط بزرگترین صحرای دنیا ظاهر شد! 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 146 تاريخ : پنجشنبه 25 دی 1399 ساعت: 19:20

تهران فقط شلوغی‌ و آلودگی‌ نیست. مجموعه توچال فرصتی ایده‌آل برای دورشدن از این همه هیاهو و تجربه طعم واقعی زندگی است.

تله کابین توچال

مجموعه تفریحی توچال در نزدیکی شمال تهران قرار دارد و تفریح‌های متنوعی همچون تله کابین توچال ، پیست اسکی، تله‌سیژ، سورتمه، بانجی جامپینگ و… را در خود جای داده است.  علاوه بر کوهنوردی، اسکی و تله کابین که از تفریح‌های معروف توچال هستند،  فعالیت‌های مختلف دیگری از سورتمه سواری تا تیراندازی با کمان و واقعیت  مجازی نیز در این مجموعه وجود دارد که می‌توان اوقاتی سراسر هیجان و لذت را  تجربه کرد. با مجله دلتا همراه شوید تا گشتی در منطقه تفریحی و دیدنی توچال بزنیم.

تله کابین توچال در تهران

معرفی توچال

توچال قله‌ای در شمال تهران و به ارتفاع ۳,۹۶۲ متر است که بخشی از دامنه  رشته‌کوه‌های البرز به حساب می‌آید. دامنه جنوبی توچال مجاور با شهر تهران  و قله آن مشرف به این شهر است. این قله در جنوب منطقه کوهستانی البرز  مرکزی قرار دارد که از شرق به قله‌های لزون، کلکچال و دارآباد و از غرب به  قله شاه‌نشین و منطقه امام‌زاده داوود منتهی می‌شود.

مشهورترین و پررفت‌وآمدترین پناهگاه‌ها و جان‌پناه‌ها به‌ترتیب از شرق  به غرب دارآباد، کلک‌چال، شروین، شیرپلا، جان‌پناه قله توچال، امیری، هتل  اوسون، ایستگاه پنجم تله کابین، اسپیدکمر و پلنگ‌چال هستند.

تله کابین توچال

تله کابین توچال از معروف‌ترین جاذبه‌ های توریستی توچال است که سه خط اصلی و هفت ایستگاه، یک خط تله‌اسکی و سه خط تله‌سیژ  دارد. ایستگاه یک در ارتفاع ۱,۹۰۰ متری، ایستگاه دو و سه در ارتفاع ۲,۴۸۰  متری، ایستگاه پنج و ۶ در ارتفاع ۲,۹۱۰ متری و ایستگاه هفت در ارتفاع ۳,۶۸۰  متری قرار گرفته است و با طول تقریبی ۷,۵۰۰ متر، یکی از طولانی‌ترین خطوط  تله کابین دنیا به شمار می‌رود که امکان سفر راحت به ارتفاع ۳,۶۸۰ متری از  سطح دریا را برای شما فراهم می‌کند و می‌توانید از هوای لذت‌بخش ارتفاعات  تهران نهایت لذت را ببرید. اگر برای استفاده از تله کابین وسوسه شده‌اید،  باید بدانید که اردیبهشت، خرداد، مهر و آبان بهترین زمان صعود به قله محسوب  می‌شود.

پیشنهاد مطالعه:  “برای کم خونی چه مواد غذایی مصرف کنیم؟” را در مجله سلامتی دلتا مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

خانه فاموری؛ یک فنجان چای قجری! 

هسل، مردابی رنگارنگ در چالوس 

از تفریحات رایگان تهران چه می‌دانید؟ 

دریاچه و باغ هنر، جاذبه گردشگری جدید تهران 

برج لندن، محل زندگی ارواح مشهور دنیا! 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 164 تاريخ : پنجشنبه 25 دی 1399 ساعت: 19:15

روستای نایبند در طبس قرار دارد.  روستایی در دل کویر که وقتی به آن وارد می‌شوید باورتان نمی‌شود، اینجا  کویر باشد، کشتزارهای گندم و جو، نخلستان‌های زیبا و باغ ‌های مرکبات جلوه‌  گری زیبایی دارد و مناظری بکر آفریده است.

روستای نایبند

طبس یکی از شهرهای ایران است که دارای جاذبه‌هایی بسیار خاص و دیدنی  است. در این شهر شرایط آب و هوایی بیابانی بوده و معادن غنی ذغال سنگ این  شهرستان حاکی از وجود جنگل‌های انبوه و دریاچه‌های بزرگ در گذشته‌های دور  در این منطقه است. این معادن، طبس را در ردیف یکی از غنی‌ترین مناطق کشور  به لحاظ ثروت ملی قرار داده است. ما در این مطلب از مجله دلتا می‌خواهیم درباره روستای نایبند در طبس صحبت کنیم.

روستای نایبند در طبس جز روستاهای پلکانی کشورمان است و عنوان ماسوله  کویری را به خود اختصاص داده است. این روستا همچون جزیره‌ای سبز در میان  کویر به نظر می‌رسد و جلوه‌ای شگفت انگیز را به عنوان یکی از جاذبه های توریستی ایران زیبا دارد. روستای نایبند در طبس

تفریحات ممکن در روستا

گشت و گذار در روستا: اگر این شهر زیبا در طبس را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کردید، در میان کوچه‌های باریک و فشرده‌ای که در این روستا وجود دارد قدم بزنید و خانه‌های محلی را بیشتر بشناسید.

کوهنوردی: کمی که از روستا دورتر شوید می‌توانید در  بیابان‌ها به گشت و گذار بپردازید و دل به کوه‌هایی که در انتهای این مسیر  وجود دارد بزنید.

تماشای ستاره‌ها در شب: اگر خواستید شب را در این روستا بمانید می‌توانید به تماشای دریایی از ستاره هم بنشینید و عکاسی کنید.

بازدید از غارها: می‌توانید در حین قدم زدن‌هایتان از  غارهایی هم که در دل کوه‌های این روستا وجود دارد دیدن کنید که قدمت آن به  هزاران سال پیش بر‌می‌گردد.

چشمه‌های آب: وجود چشمه‌های آب سرد و گرم منحصربه‌فرد در نایبند، عامل حیات این روستا است و در نتیجه فعالیت فرآیندهای زمینی ایجاد شده‌اند.

تفریح در روستای نایبند

پیشنهاد مطالعه: “زیبایی‌های استان گیلان در بهار” را در بخش ویدیو مجله دلتا مشاهده کنید.

همچنین بخوانید:

دریاچه سرآب نیلوفر کرمانشاه، رقص آب و گل‌ها 

دریاچه الیمالات، نگین مازندران 

در فصل آلودگی هوا کجا سفر کنیم؟ 

روستای لیقوان تبریز؛ پایتخت پنیر ایران 

از تفریحات رایگان تهران چه می‌دانید؟ 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 153 تاريخ : پنجشنبه 25 دی 1399 ساعت: 19:10